Friday, July 22, 2011

aku disah menghidap penyakit berbahaya .

apa nak update . lama dah rasa nye tak post entry . bila time ada kerja , macam2 idea aku nak update . tapi bila dah ada masa  dah lupa dah semua apa idea2 aku tu . aku buat ringkasan je la hekk pasal perjalanan hidup aku minggu ni .

life aku so far so gud . gelak2 . makan2 sampai aku cek kat pusat kesihatan , aku didapati menghidap OBESITINURHALIZA  huaa ! OBESITI laa ! nama ringkasnya obese . bahaya la kan kalau tak control pasni . boleh sakit macam2 . aku rasa macam aku kurus je weh . tak sangka lak sampai aku boleh kegemukan camni  . aku dalam golongan org gemuk tapi belum sampai tahap kegemukan yg melampau lah . (saje sedapkan hati sendiri) . sebab berat aku tak stabil dgn tinggi . heee . siap kira lagi lemak dlm perut aku ni . die tulis , lemak aku 9  aku tak tahu la 9cm ke 9kg ke 9meter ke apa ke . range lemak yg normal 1-9 . tapi sebab range aku dah yg akhir , so dikira obese jugak lahh . haha ! doktor pesan , makan sayur hari2 . makan buah hari2 . heee . baik doktor . pastu doktor kata , sebulan kena turun kan 1kg ! dia kata , kena jugak ! huhu ! saya rasa saya tak makan pun doktor ! camne saya boleh gemuk ni ! aku rasa , mesin penimbang kat pusat kesihatan tu rosak la weh . kan ? haha ! hadoiiii ! yelahh . esok aku kurus lah . k lah . nak out . nak makan pastu nak tidur . erkkk !

harini ibu aku masak sambal ikan bilis  ayam masak kicap . sayur goreng . nyumm2 ! :D


haaa ! mana ada gemok kan . huhuh  (tak boleh terima kenyataan)

2 comments:

ayuhidayu said...

hahahaah kena kurus ..

Kesah NurEqa said...

haah . i try my best . huhuh !