Sunday, May 01, 2011

risau lah aku !!

assalammualaikum ..

pergi mana cuti2 ni ??
tak pergi mana pun .
duduk rumah je lahh .
actually , hati aku kegelisahan ni .
kenapa ? tunggu abg aku tak sampai rumah lagi .
yelahh . risau . semlm dari teluk batik .
dia pegi hari jumaat malam . lebih kurang dlm kul10 mlm kott .
konvoi ramai2 . dalam 19org kott .
naik moto .
sampai teluk batik pukul5lebih , pagi .
lama kan ?? katanya , tayar kawan dia bocor .
tu yg lambat sampai .
plan nya hari ahad balek serdang .
hari ahad on the way balek sini , gerak dalam pukul12 tengahari .
dah sampai bagan dato' rasanye dalam pukul3 lebih , kawan dia excident .
meninggal kat situ jugak .
Ya Allah . hati aku dgn ibu mula lah tak tentu arah fikir kan abg ak tu .
aku n ibu dah mula tak senang duduk .
dorg patah balik ke perak .
hantar mayat ke hospital ipoh rase nya .
settle semua sampai keluarga arwah tuntut jenazah dlm pukul12 mlm lebih .
ibu suruh abg balek kampung kat sabak bernam .
berehat sekejap n balik serdang bila dah siang .
tapi abg tak singgah kampung pun , sebab nak sampai cepat sebab nak pegi tengok arwah kat bangsar .
tunggu punya tunggu , tak sampai lagi .
pukul 2 pagi mak ak tipon , dia kata kat hutang melintang .
tayar kawan dia bocor lagi .
aduhh . Ya Allah .
kau lindungilah perjalananan mereka .
pukul6 pg tak sampai jugak .
mak aku tipon lg , baru kat sekinchan .
dorg berenti rehat .
yelah . penat . dari tengahari semalam naik motor .
dah terang , matahari dah tegak still tak sampai2 lagi .
mana plak budak ni .
ibu pun tpon lagi , kata nya baru kat kuala selangor .
tengh berenti sarapan .
ok . sekarang dah pukul2 ptg .
dia still tak sampai rumah lg .
td pukul1 dia dah mesej ibu kata dah sampai serdang . kat rumah kawan die .
tapi die still tak sampai rumah lagi .
aku ni tak tentu arah sekali tak nampak .
makan pun aku tak selera .
huhuhu .


**semoga arwah kawan abg ditempatkan ditempat org beriman . al fatihah .

1 comment:

♥ Teacher Rinz ♥ said...

hye..i folow u..folow me bck if xkeberatan