Tuesday, August 09, 2011

aku tak penting ke kat sini ??

hey guys . selamat berpuasa hari yg ke 9 . keadaan luaran dan dalaman aku agak terganggu minggu ni . mungkin dugaan bulan puasa . aku kena terima dengan tabah . tension sangat2 pada permulaan minggu yg aku impikan minggu yg terbaik dalam hidup aku . tapiii..... gua rasa nak menjerit derrr ! bila gua tension , gua suka jerit kalau boleh sampai terkeluar anak tekak aku ni .

semalam entry aku pasal bonus yg kerajaan bagi untuk penjawat awam . masuk office hari ini , memang kecoh sana sini pasal bonus ni . tetiba , dengar cerita sambilan tak dapat bonus . ye . aku kerja secara sambilan kat sini . means 'sambilan' adalah gaji aku dibayar mengikut hari aku bekerja .bukan 'part time' oke . wehh . aku pun kerja sini jugak . kenapa aku tak dapat bonus tu . kenapa ? kenapa ? kenapa ?? harapan tu tak lah terlalu tinggi . tapi kenapa staf bertaraf tetap dan kontrak je yang dapat . kitorang ni bekerja bukan untuk kerajaan ke ?? bukan untuk pembangunan negara ek ? *thinking* . kenapa rasa macam dianaktirikan . rasa tak adil . kami pun kerja perah keringat hempas pulas bagai hari2 kat office tu . *ceewahh . tunjuk rajin la pulakk* . tapi kesahihan berita ni , aku tak pasti lah kan . tapi ramai kata tak dapat . aku nak tahu kenapa ? Ya Allah . memang rasa sangat terabai kalau kami ni tak dapat . kalau aku tak dapat , yg bertaraf kontrak dan tetap pun , kena lah tak dapat . huhuh . tak gituhh . hehe . kalau nak tau betul ke tak berita ni , tunggu je lahh bila dorang dapat bonus nanti . kalau dorang dapat , aku tak dapat , takpe . i will sue u . hahah . *acah mak labu* . takde rezeki la tu kott . nak buat macam mana eqa . kau anak tiri je kat sini . sebab tu kena abai . tapi kalau dapat , aku undi dia banyak2 . *rasuah ke tu?* hahaha !

2 comments:

Pembawa_Wacana said...

Rasanya memang tak dapat kot.... sebab pemberian bonus melalui sistem berpusat.... sambilan nie atas jabatan masing-masing... Kalau tak silap la...

Takper... claim milleage banyak-banyak2...hehe

NurEqa said...

ekk ? habis tu tak kan lah jabatan tak kesian kat ktorg ni . sedih betul . huhu . mintak2 jabatan ni bermurah hati la bg . huhu .