Tuesday, April 12, 2011

trip ke PD !

Assalammualaikum !
Heee ! finally , aku update jugak kan belog comel aku ni .
Actually , cerita agak lapuk sikit lahh .
Nak story pasal percutian kami 5pasangan . dats mean , 10 orang .
Aku memang tak fikir nak pegi pun , tapi atas dorongan cik syda and ayu . membuat kan aku kuat semangat untuk join sekali .
Haha ! terus pujuk encik bibit .
Pujuk punya pujuk ,, dapat lahh dia bagi keputusan yang amat menggembirakan .
Kami decide nak ikut dorang g PD esok harinya .
See , esok nak pegi , baru arini buat keputusan .
Memang tak plan langsung .
Aku  naik dgn syda .
Terima kaseh pada cikk syda kerana sanggup tumpangkan aku dan encik bibit .

Jumaat (malam)
Syda : ika , esok pukul9 taw . kitaorg amek kat rumah . tak saba rasanya .
Aku : oke2 . aku pun tak sabar jugak . rasa nak pegi sekarang je . haha !
Syda : ika , tak jadi kul9 . kitaorg datang kul10 . blablabla .

Aku pun terus menunggu hari esok dengan hati yg berbungabunga .
Packing barang ? esok je lahh bangun pagipagi .
Tidur lah saya dengan gembiranya .
Pagipagi pukul7 dah bangun !
Excited babe !!
Kunci jam pukul8.30 . tapi pukul7 dah bangun (nampak benarnya tak sembahyang subuh) huhu !
Oke . cepat cari beg , cari baju jalan ,, baju mandi , baju tidur .
Oke ! dah settle !
Kejutkan encik bibit !
Dah settle semua, tunggu kedatangan mereka .
Ok ! dah sampai !
Kami bertolak dalam pukul11 rasanya .
Sampai R&R Nilai lebih kurang pukul12 kott .

toilet R&R Nilai !

pose dulu sebelum sambung perjalanan !

Kami breakfast , padahal dah tengahari kott !
Makan2 pastu sambung balek perjalanan .
Sampai pD pukul 1 ke 2 ntah . tak tengok jam . lupa tengok jam sebab seronok sgt .
Pastu makan dulu . (makan lagi)
Aku minum je . dah kenyANG .
Pastu jalan2 kat teluk kemang .
Sementara tunggu nak check in .
Beli la apa yang patut kat situ kan .
Ni gambargambar2 nye


jalanjalan je tak beli pape pun .

beli satu letak kat kereta . nampak tak nama tu ? :)

pinjam wat pose je ye kak ! bukan nak beli pun ! hihih !

panas ! satu RM4 !

encik bibit saya ! i lurf u :)

mira + eqa + syda



Ok . abes . pas check in , rilexrilex kan otot yg onggar jap .
Pastu , swimming poollll !
Yeyyy ! layan gambar !
(actually ni swimming pool ari kedua . yg hari pertama tak sempat amek gmba)



pose je berenang tak reti pun .

hehe . tolong la jangan tunjuk kemera depan saya . ni lah jadi nya :) harap maaf !

thejukkk !

bestttt !

dah abes mandi , pose dulu jap !

lagi sekali sayang ! heee .



Esok nya , baru lah mnd pantai !
Yeyy ! tak PD lah kn kalau tak naek banana boat .
Kami takot . tapi dah cakap kat orang tu , kami taknak jatuh .
Kalau dia jatuhkan kami , kami taknak bayar .
Hahah !
Ok lahh ! layan gmba je oke .
Aku nak fikir next vacation lakk !
Hahha !

bajet nak makan je . taknak mandi pon .


heee :)

encik bibit lagi lahh ! sayang lagi :)


pose dulu .



abang boat yg snap !

suka mereka !

sayang eqa lagi la :)

nak balek dah ! makan kat R&R Seremban .

tenang tunggu makanan hampir satu jam kott ! huhu ! dia bole tak buat nasi aku ! hampeh betull !

bubye PD . :)

2 comments:

ayuhidayu said...

next vacation???
xsabar nk g holoday lg......

Kesah NurEqa said...

haha . taw xpe . cepat2 kumpul duit . haha !