Saturday, May 04, 2013

Im pregnant .

sebenar nye nak hapdate kesah honeymoon 6bulan lepas . tapi macam malas je nak klik button publish tu . huhuh . nak hapdate ni dulu lahh . ngeee :D

Yeyyyyy ! Selepas 4bulan kaweng , akhirnya allah bg rezeki yg sgt sgt sgttttttt ternilai ini . Tak berenti ucap alhamdulillah . Terima kaseh bebanyak ya allah .
Ekceli aku tak lewat period pong . Perubahan kat diri ? Ntah la . Macam takde je . Cuma rasa cam kuat makan n badan panas . Dlm air cond pon nk berkipas lg . Bab kuat makan tu , time tak pregnant pon aku kuat makan je . Hahaha .
Khamis 21mac2013 , aku tak tahu kenapa ntah tergerak hati cam nak check . Pregnancy test memang dah ada kat rumah . Dulu masa perasan pregnant ada la beli dua . Tp time tu negatif . So takde la nak try lg . So memang ade lah spare satu .

Memang tak perasan pregnant pon sebab sebenarnya rasa tanda2 nak period . Aku last period 22feb2013 . So takde la lewat kan . Breast pon rasa saket gilosss ! Memang tak boleh sentuh . Kalau sentuh kompem menjerit . Aku nak period memang rasa cenggitu . So time tu rasa nak period la . Agak kecewa sikit la . So biar kn je la kalau takde rezeki . Tapi kalau nak period , biasa nye sakit breast tu seminggu je tapi ni melarat sampai berminggu-minggu . So ak buat tak tahu je . Perut ni cm rasa krem nk senggugut tu . Time tu dah rasa memang tak menjadi la bulan ni . Wuuuu .

22mac2013 saje tergerak hati nak cek . Set mind , kalau takde jangan down . Mungkin bulan depan baru ada . So lepas balek keja , dok rileks2 depan tv . Si asben pulak pegi main bola . Nak mandi pegi amek tester . Pastu kencing then titik kan kat upt tu . Memula satu line . Time tu baru beberapa saat . Huhh . Ok fine . Satu line . Terpaksa terima kenyataan . Pastu mandi la macam biasa . Takde la down sgt sebab dah set mind kan (huhhh ! sangat lah kan tak down !!). Pastu dah habis mandi sesaje la amek upt tu . Tetiba nampak naik due line . Ya allah . Menangis terus aku . Terus amek gambar send kt mokde . Mokde kita keje nurse kt klinik . So mungkin dia lebih tau . Pastu tanya ape keputusan tu sebab line kedua tu kabur tapi nampak la ade line .


Mokde kita kata da ada . Sbb line dia dah nampak . Terus call asben nangis2 suruh balek .
Asben dgn sekelip mata je sampai rumah . Tanya kenapa nangis2 ? terus suruh dia tengok upt tu . Pastu die kata apa ni . Tak paham laaa . Terus la aku kata tu positifffff . Sebab kuar dua line. Terus dia peluk cium aku . Suka sangat dia . Time tu tgk dia happy giler . Tak penah tgk dia happy sgt camtu . Masa nikah dulu pun dia tak sehappy ni . Hahah .

Malam tu terus balek rumah ibu semata nak tunjuk tester tu . Heee . Pastu aku decide nak try cek balek pagi esk . Nak double kompem kn . So beli la clear blue yg digital punya tu . Pagi2 lagi dah bangun . Terus kencing . Terus cek . Pastu aku mandi . Lepas mandi tengok tester tu .


Alhamdulillah . Dia tulis 2-3weeks . Pastu terus kejut ncik ayen . Tunjuk kat dia. Terkebil2 die tengok . Kan baru bgn mata pon tak bape nk nampak lg aku plak paksa dia tgk tester tu . Hahah . Pastu terus dia kata kita pegi klinik ye jap lg . Wuuu . Suke2 .

Pagi tu lepas breakfast terus pegi klinik . Cakap kat doktor nk reconfirm kan balek . So doktor suruh kencing . Dan die cek dia kata ok u kompem pregnant . Dah 4minggu dari tarikh last period . Alhamdulillah . Pasni kena pegi klinik kesihatan pulak nak buat buku pink .
Doa kan aku dan baby selamat ye . Aminnn .

ps : sekarang dah 11 weeks . kejap je lagi nak habis first trimester . doa kan aku dan baby selamat . aminnn :)

3 comments:

Izzati Shaidi said...

Tahniah . saya tumpang gembira :)

Jue a.k.a Ibu 2F said...

tahniah....
jaga diri baik2 ye...



Magnet ari tue ok tak...

dya said...

tahniah...syukur alhamdulilah..
bakal mnjadi ibu ^^