Thursday, December 01, 2011

Setahun Sudah Aku di UPM .

selamat datang disember .
kejap je masa berlalu . hari ni dah genap setahun aku bekerja kat sini . tak sangka dah setahun . rasa macam baru semalam je masuk kerja .

kerja kat sini memang happening giler . alhamdulillah . sepanjang aku kerja kat mana2 pun , ada kawan2 yg satu kepala dgn aku . ada je orang yg boleh gelak memekik melolong dgn aku . aku enjoy giler kt sini . nak pegi kerja pun semngat je sebab ada kengkawan . hahah . (bunyi cam bodek je enn) :D

nak ucap mekaceh bebanyak la kat Kak Rozi , Kak Zai , kak midah n bos tercantik aku . nampak benor ampu nyerr . haha ! feduliksss ! heee . terima kaseh atas segala tunjuk ajar . aku dari nothing dan sekarang i am everything . hahaah . sebelum ni aku tak pernah kerja sebagai kerani pun . kat sini lah first time tugas aku sebagai kerani . so semua nya baru . memula memang rasa stress sangat . sebab buat kerja yg tak pernah aku buat . kat tempat kerja lama , berdepan dgn customer je . mana ada belajar buat kerja office ni kan . so banyak sangat benda baru aku dapat kat sini . yang penting , aku dapat banyak sangat pengalaman . dari segi kerja hingga lah ke perangai orang . hikhikss !

tapi geng seksyen aku , memang terbaik dari ladang . uhuks . macam kerja kat ladang lembu pulak . haha ! dari sini lah aku kenal orang yg kuat giler babeng makan gulagula hacks . sumpah tak pernah jumpa orang yg sangat addict kat gegula HACKS ni . hikhik . aku jumpa kakak2 yg sangat sporting . kakak2 yg sangat baik . kakak2 yg tersangat lapang ajar aku macam2 . walaupun dorang ajar banyak kali tapi aku lembab sikit nak tangkap , 10kali la dorang dok ulang ajar aku . mekaseh kakak2 . dan terima kaseh lah utk segalagalanya . nak senarai satusatu takot lambat loading lak blog ni kang . hahaha ! dan yang tersangat penting , aku ada geng nak makanmakan . sebab makan adalah hobi terUTAMA aku . sebab tu badan macam nenek orang dah .

harapharap kontrak aku sambung lagi la . hikhik . okeoke . chaww . selamat akhir tahun semua . :) sebelum tu layan jap gambar masa jamuan hari raya pose tu . gambar baru yg sesama takde plak . huhuh .

dari kiri : aku . kak rozi . kak midah . kak zai

duadua ni mak orang . tapi teringin nak jadi lesbo . hahah ! romantiksss kan mereka . bluerkkk ! haha !

hhehe . kakak ni rock gilerrr . rozi tiger nama die . haha !

ampun bukkk . time raya kan . ni time mintak maaf la ni . sampai nangis2 tu . hukhuk .

diapit dua dada . opsss ! heee .

hyee . saya lah yg kuat makan gegula HACKS tu . :D

apam tu comel ke kami yg comel ? :D

kak zai : beli saya , dapat free gift bantal busux MU dan botol air limited edition . lelong lelongg . haha .

6 comments:

| RoziAhmad | said...

Apsal tak cakap nak update blog? Kalau tak leh amik gambar td. Hahaha.

Wah wah sedap kata aku addict hacks. Tanpa hacks tak sempurna hidup aku tau. Kau mampu??

NurEqa said...

hahah . tu la x pnh ak jmpe org cm ko kak . sok ak bakar sume stok hacks ko mst terus kena sawan agak nya sbb xde stok hacks da . haha .

laddiey G said...

ntah la.. x ckp nk hapdate blog.. ha, hari ni leh amek gmbr. then ko tampal jek kat belog tuh... baru cun.. hahaha.... Aku dgn k.midah still org yg straight... bernafsu pd lelaki ok.. wakakakaka.......

| RoziAhmad | said...

memang la kat midah tu straight. kalau tak, tak de la dia cuti bersalin tu. kau tu je yg aku risau zai. mcm 2 alam jek. hahahaha.

apa kata kau hadiahkan aku hacks sebalang eqa. mana tau kau naik tetap terus ke nanti. berkat hadiah kau tu. lalalala

NurEqa said...

kak zai dua alam la . hahaah .

kilang hakcs terbakar smlm . stok hacks dah tak d keluar kn kt malaysia . hrp maklum . hhuhu .

laddiey G said...

hahaha.... aku kalo nak 2 alam pun, pilih2 gak org... muahahaha.....

ape pun ai sgt tacing la dengan blog ni.. kalo bagi bos tengok ni, mesti ko naik pangkat taw eqa sbb kao puji die cantek... hehehehe