Saturday, May 19, 2012

Persiapan kahwin memang pening tapi heavennn ;)

Dari hari ke hari lah nak hapdate belog tapiiiiiiiii malas nya yang amatttt . Maaf lah ye . Ni pon dah taip2 pastu esoknya baru sambung taip balik . Nak habis kan entry pendek ni pun makan hari . Adehhhh .

Sejak lepas tunang ni , hidup aku makin kelam kabut . Nak up entry pasal tunang hari tu pon tak buat lagi . Lepas tu dapat tahu pulak famili belah laki nak cepat kan tarikh . Wahhh . Excited takot hepi gugup semua ada ni .

Bajet tunang setahun . Tahun depan la kahwin nya . Tetiba bincang2 famili tunang nak awal kan tahun ni jugak . Bulan berapa , aku tak nak bagi tahu lagi . Surprise gituu . Hihih .

Tu sekarang agak busy men'survey' pelamin khemah photographer semua . Dah start buat list . Bulan depan dah start nak cari hantaran . Buat masa ni aku dah booking photographer , pelamin dan khemah . Kena booking awal2 sebab tarikh nikah aku tu sangat ramai orang kawen jugak . Tarikh cantek kata kan . Haaa . Cuba la teka tahun ni tarikh cantek apa lagi yg tinggal . Haaa . Tu la tarikh nikah aku . Hahah . Aku dah survey 3photographer . Semua full pada tarikh aku nak tu . Naseb baik ada kawan tunang aku ni ada bukak bridal . So booking photographer ngn dia tu pun die dah ada event tarikh yg aku nak tu so die bagi photographer lain . Naseb ada photographer dia lg .

Pelamin plak aku cuma bagi duit deposit utk booking tarikh dulu . Jumpa orang tu utk discuss pasal pelamin belum lagi . Aku bg deposit sebab nk book tarikh tu . Biar takde orang lain amek tarikh aku tu . Nak jumpa tak sempat lagi . Busyyyyyy .

Khemah pon baru settle .. naseb baik ada kawan abang buat job ni . So kawtim dengan dia je . Abang tolong settle kan bab khemah . Dah selesai bab tu . Takde aku nak pening kepala dah . Harap semua nya berjalan lancar . Harap takde pape masalah . Aminnnn .

posted from Bloggeroid

1 comment:

armouris said...

terjumpa e-book percuma, bagus untuk orang yang dah/nak kahwin… sharing is caring :) - Permata Yang Hilang - Panduan Hubungan Suami Isteri Melayu Islam