Friday, November 11, 2011

Hobi baru : FELT CRAFT .

ehem2 . lama sungguh tak hapdate . malas + penat + busy glerrr ! last week aku cuti pegi ganu dgn cherating . sebelum cuti , kerja menimbunnimbun . cuma sedaya upaya nak siap kan . sebab tu langsung tak berhapdate belog ni . pastu bercuti pulak dari sabtu terus ke rabu . naik cuti malas lak nak menaip . haa . tu yg terbengkalai sekejap belog ni . nanti entry lain yer pasal pegi bercuti .

okeoke . aku tak tahu kenapa tetiba datang minat nak ber'felt craft' ni . punca nya ternampak gambar je kt fesbuk pastu terus search pasal felt craft terus membuakbuak aku nak berkarya kreatif ni . haha . kretif ke . aku pun terus cari supplier yg jual material felt craf ni . search punya search , jumpa lah CTCRAFT (fb) dan Belog CTCRAFT . senang je deal dgn dia . pilih barang , bayar terus esok dia pos . memandangkan aku bank in jumaat malam , sabtu pulak dah cuti , so terpaksa lah tunggu dia pos hari isnin .

barang yang aku order .:
FELT POLYESTER . ni adalah barang utama yg sangat penting . aku beli size A4 je dulu . baru nak blaja kan . aku beli 10helai percuma 5helai . RM10 . :) 
COLOURFUL HP STRAP -  aku beli 1pack je . ada 20pcs . RM4 .
felt flower petals - 20pcs RM2.60 .
POLKA DOTS RIBBON - RM1/meter . aku amek 5meter . kaler campurcampur .
FLOWER BUTTON - 10pcs RM1.50 . aku amek 20pcs . banyak sikit . hikhik .
TINY ROUND BUTTON - RM4 utk 30pcs .
Last skali , EYELET . RM5 utk 200pcs .

lepas dah bayar duit , baru teringat gaji lambat lagi masuk . duit dah takde bole bantai beli macammacam lagi . naseb kau la eqa makan sup kosong je la harihari yerr . okeoke . selamat ber'felt craft' utk aku . 1st time cuba ni . pasti excited tapi tak tahu la kan berapa lama bertahan hobi aku ni . for sure , menjahit adalah perkara yg membosankan bagi aku . tapi tak tahu la lepas aku buat benda ni , jadi kan menjahit adalah so awesome dalam hidup aku . hikhik . oke . daaaaa !

3 comments:

♛ Azie Azra ♛ said...

MENARIK! nanti post la hasil kerja kt blog. bole tgk juga :D

NurEqa said...

hehe . pasti post kan blog nt . hihih .

misz beauty said...

aaa nak 2 plessss... =)